EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Saveti za buduće turiste na internetu

Internet turistička agencija Putovanja.info objavila je savete za turiste, kako da što pravilnije izaberu aranžman kod neke agencije, kako ne bi došli u nezavidnu situaciju i kome da se obrate ako ipak dođe do takvog slučaja.

Tako Putovanja.info potencijalnim putnicima predočava da turistička agencija preko koje uplate svoj odmor, uglavnom samo prodaje aranžman i nalazi se u ulozi posrednika ili preprodavca već kreiranih paket aranžmana, ali nisu organizatori putovanja.

Sem toga, te turističke agencije često imaju i savetodavnu ulogu za kupce, mada se sve češće dešava da zauzimaju i ulogu agencije organizatora. S druge strane, agencije organizatori rezervišu i zakupljuju smeštajne i prevozne kapacitete i druge turističke usluge na veliko i na osnovu njih kreiraju turističke aranžmane.

Samim tim, najčešće nemaju direktni kontakt sa krajnjim kupcem ili putnicima.

Ukoliko se putnici nađu u situaciji da pre samog putovanja, imaju neki problem ili ih zanima nešto u vezi izbora aranžmana, priprema za putovanje (osiguranje, vize, plaćanje), mogu da se obrate turističkoj agenciji preko koje su rezervisali i platili svoje putovanje.

Onog momenta kada aranžman počne, sva odgovornost je na organizatoru putovanja i za sve eventualne primedbe turisti treba prvo da se obrate njima.

Nakon toga, nije na odmet kontkatirati i turističku agenciju, preko koje je kupljen aranžman, a koja možda može da pronađe rešenje, ukoliko to organizatoru ne polazi za rukom.

Izvor: B92 (TANJUG)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije