EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Kolima u EU bez zelenog kartona od 1. januara

Od 1. januara 2012. vozačima iz Srbije zeleni karton biće potreban samo za putovanja u BiH i Makedoniju. U 32 države Evrope bez ovog dokumenta.

Za ulazak automobilom u pomenute države biće dovoljna registararska oznaka, odnosno registraciona nalepnica koja se dobija uz nove tablice, prilikom registracije vozila, navodi se u današnjem saopštenju za medije Udruženja osiguravača Srbije.

To će biti dovoljan dokaz o postojanju osiguranja od autoodgovornosti za štete pričinjene trećim licima.

Time, od 1. januara naredne godine, prestaje obaveza kontrole postojanja tog osiguranja na granicama EU i Hrvatske, ističe se u saopštenju.

Srbija je 33. članica podsistema registarske oznake. Tekst Multilateralnog sporazuma kojim je Srbija postala deo podsistema registarske oznake objavljen je u Službenom glasniku EU pre sedam dana od strane Evropske komisije.

Zeleni karton više neće biti potreban za ulazak automobilom u 27 država EU, kao ni prilikom ulaska u Hrvatsku, Švajcarsku, Norvešku, Island i Andoru.

BIH i Makedonija nisu deo podsistema registarske oznake, tako da će za ulazak u te države i dalje biti potreban zeleni karton.

Izvor: Mondo (Beta) 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije