EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Kako da odaberete sigurnu agenciju za letovanje

Ako još niste odlučili gde ćete putovati ovog leta, kao ni kojoj turističkoj agenciji ćete ukazati poverenje, evo nekoliko saveta kako da ne pogrešite.

Najlakše je izbor izvršiti pretragom internet strana turističkih agencija. Ukoliko se odlučite za ovakav način odabira aranžmana, imajte na umu da je kod većine turističkih agencija ovakav vid oglašavanja samo informativnog karaktera i da tačne podatke o aranžmanu možete dobiti u agenciji.

Ako više volite da direktno odete u agenciju ili da telefonski saznate o ponudi, tražite da vam iskopiraju opis smeštaja, prevoza i drugih usluga koje se nude u sklopu aranžmana.

Ipak, pre nego što se odlučite za konkretan smeštaj, pogledate mišljenja turista koji su već boravili u njemu na turističkim sajtovima i posebno blogovima.

Na internet strani Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja proverite da li se konkretna agencija nalazi na spisku agencija kojima su oduzete licence za rad. Izveštaj se odnosi na period zaključno sa 2010. godinom.

Za ostale periode možete nazvati turističku inspekciju na broj: 011/ 3139-686 od 00 do 24. Kada ste već odabrali aranžman, zamolite zaposlene u ekspozituri turističke agencije da vam, putem imejla ili u pisanom obliku, dostave odgovor na pitanja koja imate, a za koje odgovori nisu navedeni u katalogu agencije. Na ovaj način trebalo bi da budete sigurni da ćete dobiti ono što plaćate.

Izvor: Smedia (BLIC)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije