EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Zekin salaš

Preporučujemo vam Zekin salaš jer verujemo da ćete kao i mi, biti prijatno iznenađeni svim što ćete videti i doživeti na ovom predivnom salašu.

Ono što je retkost (za sada) kada je u pitanju Etno-seoski turizam u našoj zemlji je to da se jednako posvećuje pažnje pristupačnosti za osobe sa invaliditetom.

Jedan od izuzetaka je i ovaj salaš.

Projekat turističkog kompleksa Zekin salaš, kao narednu fazu planira izgradnju hotelskih kapaciteta od 60 ležajeva, wellness centra, i rekreacione zone.

Predviđeno je da ovi sadržaji budu pristupačni osobama sa invaliditetom.

U prijatnom ambijentu ravnice i sremskog sela, i sa zecom kao lajtmotivom, koji se provlači kroz sve sadržaje salaša (osim na trpezi), nudi prijatan odmor, ukusna i zaboravljena jela, rekreaciju i uživanje.

Višenacionalna šarolikost i multikulturalnost Vojvodine ogleda se ovde na više nivoa – od kuhinje do enterijera Zekinog salaša.

Projekat turističkog kompleksa Zekin salaš, kao narednu fazu planira izgradnju hotelskih kapaciteta od 60 ležajeva, wellness centra, i rekreacione zone.

Turističko-kulturni kompleks Zekinog salaša

smešten je na 7.000 m2.

U sklopu turističkog kompleksa salaša su:

Etno restoran

Kapaciteta 150 mesta, sa prelepom baštom (avlijom) od 300 mesta, u ambijentu starog sremačkog domaćinstva sa zaboravljenim i autohtonim jelima ovog kraja. Sremački fruštuk, trganjci i flekice, perkelti, ukrajinske piroge, guska u vinu, riblji paprikaši, štrudle, gomboce, salčići i zečije šape samo su deo bogate gastronomske ponude.

Vinoteka

Regionalna vinoteka „Najbolja sremska vina pod jednim krovom“

Prvi put su se na jednom mestu, u jednoj vinoteci na Zekinom salašu u Krčedinu, našli najbolji vinari i najkvalitetnija vina isključivo sremsko-fruškogorskog vinogorja.

Stručni tim , pod upravom enologa prof Dr Slobodana Jovića, svake godine će pratiti proizvodnju, javnosti predstavljati najbolja vina kao vrhunske domete prethodne berbe i proglašavati vinare-članove Vinoteke.

Galerija „Guvno”

Izložbeno-prodajna postavka. Prostor pogodan za poslovne skupove, promocije, ekskluzivne

prijeme, koktele. Kapacitet 70 sedećih mesta.

Suvenirnica „Kotobanja”

U prostoru stare sremačke kotobanje izlažu se suveniri sa i na temu zeca, rukotvorine domaće radinosti vrednih sremica Zavičajnog društva Krčedin, kao i antikvarni predmeti i dela primenjenih umetnika.

Bašta – rekreaciona zona

Na 5.000 m2 u bašti, produžetku „drugog dvorišta” (guvna), završava se prostor za odmor, mini zoo vrt, dečije igralište, manjež i veliki lavirint zeca.

 

Aktivnosti u prirodi


Biciklizam

Vozom Romantika moguće je u posebnom vagonu prevesti  bicikle do stanice Beška, samo 4 km od Zekinog salaša.U Krčedinu, duž puta VELO 6, postoji obeležena biciklistička i pešačka staza u dužini 16,5km koja prati tok Dunava.Staza je obeležena i sadrži informacije  o autohtonom biljnom i životinjskom svetu, istoriji zemlje na obroncima Fruške Gore, vidljivim kroz lesne preseke.

Izleti

Vožnja Dunavom i izlet na Krčedinsku adu – Krčedinska ada sa svojim brojnim rukavcima i barama, pravi je raj za ljubitelje prirode, ekologije, lova, ribolova i foto-safarija. Jedna je od retkih preostalih prirodnih oaza u kojoj su slobona krda konja, magaraca, goveda, mangulica… kao i veliki broj retkih vrsta ptica.

Obilazak fruškogorskih manastira - svi izleti se odvijaju uz pratnju turističkih vodiča.

Kako doći na Zekin salaš

Nalazi se na Koridoru 10, između Beograda i Novog Sada.

Samo 3 km od auto puta E-75 (izdvajanje na petlji Beška-Krčedin)

u glavnoj ulici u Krčedinu, pored crkve Sv. Nikole.


Kategorije Pristupačnost Napomena
Prilaz objektu

Parking

Ulaz u objekat

Restoran
WC Sirina vrata jednog toaleta 62 cm, sa nesto sirom kabinom.
Većina sadržaja

- Pristupačno - Delimično pristupačno - Nepristupačno

NAPOMENA

Nepristupacna galerija, vinoteka, suvenirnica i jedan toalet.

KONTAKT SA ZEKOM:

Krčedin, Uče Zekovića 7

Tel: 022/500-314 ( od 13h-23h radnim danom, od 11h-23h vikendom)

011/303-6623 (od 10h-16h od ponedeljka do petka)

Mob: 064/641-55-72; 064/641-55-75;

Zeka ponedeljkom odmara!

Komentari / 2

  • Sanja

    Kako da stupimo u kontakt sa Vama, kada ni jedan telefon nije u funkciji?
    Pozdrav,
    Sanja

  • sandra

    Pozdrav,interesuje me da li imate slobodne dve dvokrevetne sobe ili brvnaru za dva para za 14.02 jedna noc i da li ce biti live muzike u vasem restoranu te veceri?Hvala

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije