EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Valjevski kraj – destinacija za avanturiste

Svi avanturisti trebalo bi da posete valjevski kraj krajem avgusta i septembra. Ovde će biti održane dve manifestacije „Valjevski izazov“ i „Trke preživljavanja“.

„Valjevski izazov“ je avanturistička trka u trajanju od tri dana koja se od 17. do 21. avgusta po drugi put organizuje u Srbiji.

Zadatak timova, učesnika trke, koji broje četiri ili pet članova jeste da za tri dana pređu određene relacije u prirodi peške ili biciklom, da preplivaju reku, prođu kroz pećinu, skoče u vodu sa stene, popenju se uz liticu i savladaju jedan od najekstremnijih kanjona u Srbiji.

Predstavnici „Divlje Srbije“ koja organizuje ovu manifestaciju napominju da je staza pažljivo osmišljena i predstavlja vrhunski multisportski doživljaj, pa se na „Valjevskom izazovu“ očekuje veliki broj učesnika.

„Trka preživljavanja“ koja će biti održana u septembru, pak, podrazumeva da timovi od dva do četiri člana za dva dana pređu stazu dugačku između 50 i 70 kilometara. Takmičari dobijaju pola litra vode, a prolazeći kroz šume, kanjone livade i jaruge se susreću sa raznim preprekama i opasnostima i u takvim uslovima sami treba da naprave skolnište, zapale vatru, pronađu hranu.

Iz ove organizacije ističu da avanturistički sportovi mogu da se razvijaju širom Srbije, ali kao najpogodnija destinacija izdvajaju se Valjevske planine i Zapadna Srbija jer taj kraj obiluje pećinama, stenama za speleologiju i penjanje, zatim vertikalnim kanjonima, nizom živopisnih vrhova i pejzaža za biciklizam, a tu je i reka Drina za kajak sport.

Izvor: Smedia.rs (Tanjug) 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije