EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Pirot na svetskoj mapi za avanturiste

Članovi Planinarskog društva „Vidlič“ iz Pirota uskoro počinju sa obeležavanjem staza na području pirotske opštine namenjenih avanturistima koji pešače iz zadovoljstva, a kojih u Evropi prema nekim procenama ima oko šest miliona.

Foto: Geologicharka/Wikimedia commons

Reč je o projektu koji zajednički realizuju Planinarski savez Srbije, PD „Vidlič“ i PD „Pobeda“ iz Beograda.

Sekretar Planinarskog društva „Vidlič“ iz Pirota Goran Mančić rekao je Beti da će se na mapama remblera iz celog sveta naći kompletna turistička ponuda pirotskog kraja, poput najlepših delova Stare planine i znamenitosti Pirota, ali i restorani, kafane i svi smeštajni kapaciteti.

„Na području Pirotskog okruga biće obeleženo više od 100 kilometara ovakvih staza, a kroz Pirot prolazi kraj puta E-4″, kazao je Mančić.

On je naveo da taj put na područje pirotske opštine ulazi na Babinom zubu, spušta se potom u selo Topli do, vodi do Zavojskog jezera, sela
Pakleštica, kanjona Vladikine ploče, Rsovaca, Slavinje i preko Smilovaca, Smilovskog polja i graničnog prelaza „Gradina“ odlazi za Bugarsku.

„To je glavni pešački put. Biće puno sporednih puteva koji će voditi do vodopada, planinskih vrhova, manastira i drugih znamenitosti. Biće angažovano puno smeštajnih kapaciteta i restorana. Obilaze se najvažniji prirodni i kulturno-istorijski spomenici, kazao je Mančić.

Izvor: B92 (Beta)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije