EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Pristupačni bečki muzeji

Bečki muzeji imaju posebne ponude u programu za osobe sa senzornim oštećenjem.

Muzej istorije umetnosti od nedavno nudi jedinstveni servis za slepe i slabovide u svetu. Tri remek-dela renesansne kolekcije iz galerije slika pretvorena su u trodimenzionalne opipljive reljefe. Slike u visokoj rezoluciji Rafaelove „Madone u zelenom“, Direrove „Marije sa detetom“ i Fukeove „Dvorske lude Gonele“ poslužile su kao predložak za izdubljene reljefe koji odaju utisak o građi slike i brojnim detaljima slike. Dodatne informacije o slikama nude brošura na Brajevom pismu i zaposleni.

Gornji Belvedere organizuje posebna taktilna razgledanja „Karakternih glava“ Franca Havera Meseršmita.

Austrijski Etnografski muzej nudi slabovidim i slepim osobama razledanje vrhunaca izložbene kolekcije, pri čemu mogu da se opipaju odabrani objekti od drveta i keramike.

Objekti za pipanje rukama su na raspolaganju i u Rimskom muzeju u centru grada.

U Dvorcu Šenbrun, Gornjem Belvedereu i Rimskom muzeju gluvim posetiocima su na raspolaganju multi-medijalni vodiči na austrijskom znakovnom jeziku.

Izvor:ComPRess Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije