EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Kako stići do Beča

U prvom minutu ove Nove 2012.godine, počinjemo sa rubrikom koju ćemo postupno popunjavati, a koja će se odnositi na sve destinacije koje su pristupačne za osobe sa invaliditetom. I nije slučajno što je to bas Beč, jedan od najlepših gradova Evrope i sveta. 

Neka nam svima ova godina bude poput Beča, lepa, uspešna, vesela, blistava i pristupačna!

Ljubaznošću naših prijatelja iz ComPRess-a ovaj prvi tekst se odnosi na transport u Beču.

Turizam za vas i nas

Dolazak na aerodrom i od njega

Taksijem

Postoje označena besplatna parking-mesta za iskrcavanje putnika i istovar prtljaga. Prilaz odlaznom terminalu je bez stepenica. Prijavite se na „Pick-up“-štandu u terminalu 2 ili na ček-in šalteru vaše avio-kompanije.

Sopstvenim kolima

Parking-mesta za osobe sa invaliditetom postoje u garažama 3, 4 i na parkiralištu C. Prijavite se kod „pick-up“- štanda u garaži 3 ili kao uobičajeno na ček-in šalteru vaše avio-kompanije. Od garaže 3 stići ćete do odlaznog terminala liftom – tu ste direktno na terminalu 1. Osobe sa invaliditetom dobijaju 50 odsto popusta na parkiranje prilikom pokazivanja identifikacije za osobe sa invaliditetom (kopija identifikacije se mora predati na kasi u garaži 4 koja radi 24 sata.)

Specijalnim mini-busevima

Za korisnike invalidskih kolica i njihovih pratilaca, pogodan je transport specijalnim mini-busevima. Ponuđači koji voze do bečkog aerodroma su: Airport Driver, ATS Airport Transfer Service, Airport Jet-Set Service, C & K Airportservice, EasyMotion Limousines, RCV Limousines.

CAT-om (City Airport Train)

CAT vozi od železniče stanice Beč centar u centru grada direktno do bečkog aerodroma Švehat. CAT-peronima u centru Beča i na aerodromu može se prići liftom. Postoje ravni ulazi bez stepenica i dva mesta za osobe u kolicima u vagonima. Korišćenje CAT-a je besplatno za osobe u kolicima.

Dolazak železnicom

Južna železnička stanica (Istočna železnička stanica)

Južna i Istočna železnička stanica su od decembra 2009. godine potpuno zatvorene zbog rekonstrukcije. Vozovi Južne železnice staju na železničkoj stanici Wien Meidling. Pruge Istočne železnice se završavaju sad u visini ulice Schweizer Garten, gde je izgrađena provizorna Istočna železnička stanica koja je pristupačna za korisnike invalidskih kolica i ima pristupačni WC za osobe sa invaliditetom. Na celoj železničkoj stanici se nalaze sistemi za navođenje slepih. Između stanice gradske železnice (S-Bahn) Južna železnička stanica i provizorne Istočne železničke stanice na području Južne železničke stanice postoji pešački deo sa taktilnim trakama.

Zapadna železnička stanica

Glavni ulaz sa trga Europaplatz u nedavno rekonstruisanu železničku halu i svi peroni su pristupačni. Moguć je i direktan prilaz od stanica metroa (U3 i U6) u železničku halu, postoji i WC za osobe sa invaliditetom. Pri ulazu kod trga Europaplatz su označena mesta za ukrcavanje i iskrcavanje u automobile za korisnike invalidskih kolica. U celoj železničkoj stanici postoje sistemi za navođenje slepih osoba.

I druge frekventne železničke stanice poput Wien Floridsdorf, Wien Praterstern, Wien Mitte i Wien Meidling su pristupačne.

Korisnici invalidskih kolica ne mogu da koriste bez prepreka sve linije vozova zbog različitog materijala vagona.

 Izvor: ComPRess Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije