EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish
  • Turistička organizacija Inđija
indjijato
Adresa Cara Dušana 1 22320 Inđija
Telefon 022 510 970
Faks 022 510 970
e-mail turizam@indjija.net
web www.indjija-tourism.com

Opština Inđija se nalazi u jugoistočnom delu Srema, na južnim obroncima Fruške gore. Smeštena je na pola puta između Beograda i Novog Sada, na mestu gde se ukrštaju dva najznačajnija evropska koridora: Koridor 10 (auto put E-75) i Koridor 7 (reka Dunav).

indjijaMnogobrojni kulturno-istorijski spomenici, od praistorije do novijeg vremena, svedoče o burnoj prošlosti ovog područja. Iako naseljenost teritorije opštine datira iz praistorije, prvi pisani podaci o samom naselju Inđija potiču iz sredine XV veka. Ostaci rimskih i srednjovekovnih utvrđenja i spomenik Slankamenačkoj bici govore o strateškom značaju ovog područja uz Dunav, koji je kroz istoriju predstavljao granicu različitih imperija.

Danas je opština Inđija jedna od najrazvijenijih opština Srbije. Dominantne privredne grane su poljoprivreda, industrija, mala privreda (proizvodno i uslužno zanatstvo), trgovina i turizam.

Posetite Inđiju,jednu od najrazvijenijih i najnaprednijih opština u Srbiji, koja je zahvaljujući svom ubrzanom razvoju prerasla u modernu urbanu sredinu. Prošetajte pešačkom zonom i uživajte u ambijentu građanske arhitekture s kraja XIX veka u hladu stoletnih lipa. Opustite se u brojnim kafićima i njihovoj prijatnoj atmosferi.

konji-krcedinska-ada-Ne propustite uživanje na obali Dunava, njegovim rukavcima, adama i peščanim plažama. Slikovita naselja na obali pružiće vam priliku da se zabavite, razonodite i svakako dobro jedete. Poznata Krčedinska ada i netaknuta priroda dunavskih rukavaca razlog su da posetite Krčedin. Brojni restorani učinili su Beškuprivlačnom za one koji vole da uživaju u ribljim specijalitetima i prelepom prirodnom ambijentu. Čortanovce, izletište u okviru Nacionalnog parka Fruška gora, smešteno na obali Dunava, preporučujemo ljubiteljima sporta i rekreacije. Kampovanje, pešačenje, vožnja bicikla i brodića, plivanje, pecanje, lov… samo su neke od aktivnosti koje vam ova naselja nude.

Turistička organizacija preporučuje panoramsko razgledanje Starog Slankamena sa vode uz obilazak ušća Tise gde je prema legendi sahranjen Atila Hunski, ručak u čardi uz muziku tamburaša i razgledanje interesantnih prizora ovog neobičnog vojvođanskog sela šetnjom njegovim živopisnim serpentinastim ulicama. Upoznajte istoriju ovog najstarijeg naselja opštine Inđija posetivši arheološki lokalitet Gradina sa ostacima tvrđave Acumincum, kao i crkvu Svetog Nikole, najstariju crkvu u Sremu.

CortanovciIskoristite priliku da upoznate tradiciju ovog kraja posetom nekog od salaša u opštini Inđija. Bilo da se odlučite za „Salaš Stojšić“ u Beški ili „Etno kuću“ u Maradiku, uživaćete u čarima tradicionalne kuhinje, autentičnom vojvođanskom ambijentu i njegovim specifičnostima.

Svoj boravak u opštini Inđija, osim posetom interesantnih mesta u samoj opštini, možete upotpuniti obilaskom turističkih vrednosti u okolini kao što su fruškogorski manastiri, Nacionalni park Fruška gora,Sremski Karlovci, i nešto udaljenijih kao što su Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad i Beograd.

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije