EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish
  • Turistička organizacija Brus
tobrus
Adresa Kralja Petra bb, 37220 Brus
Telefon +381 37 825 185; +381 64 886 57 52
Faks +381 37 825 185
e-mail toob@open.telekom.rs
web www.turizamopstinebrus.co.rs

Brus je smešten na istočnim padinama Kopaonika između Rasine i Graševačke reke, poznat je kao vazdušna banja.

_panorama-brusaNalazi se na raskrsnici puteva za Kopaonik, Aleksandrovac, Kruševac, Jošaničku i Vrnjačku Banju. Osnovan je 1833. godine, a 1871. proglašen za varošicu. Danas je to moderan gradić sa 6000 stanovnika. Poslednjih godina se razvija kao turističko središte i postaje severoistočna kapija Kopaonika.
BrussetalisteU samom Brusu postoje mnogobrojni sportski tereni (teniska, fudbalska, košarkaška igrališta), olimpijski bazen na otvorenom, savremeno opremljena sportska hala . . .

Takođe, ovde se nalazi i izvorište lekovite vode kao i veliki broj prekrasnih mesta pogodnih za šetanje i uživanje u prirodi. Okolne šume i brda pružaju zavidne mogućnosti za lov, a ne treba zaboraviti ni neposrednu blizinu jezera Ćelije koje je prebogato ribom.
kopaonik-7798Biser turističke ponude opštine Brus je Turistički centar Bela Reka – Brzeće koji se nalazi u podnožju Kopaonika koje je dostupnije i pitomije od vrhova, idealno za porodični boravak, boravak sportista i dece, osoba sa zdravstvenim tegobama, pruža mogucnost pešackih izleta do vodenica potočara, izvora, gejzira, vodopada, pećina.

Povezanost žičara u jedinstven sistem, omogućava skijašima koji borave u podnožju dostupnost svih ski staza Kopaonika. Važno je istaći jedinstvenu karakteristiku Brusa: ova varošica koja ima sve savremene urbane karakteristike je svega petnaestak kilometara udaljena od prvih staza i žičara Turističkog centra Kopaonik.

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije