EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish
  • Turistička organizacija Bajina Bašta
BB_Seal_Web
Adresa Kneza Milana Obrenovića 34/II, 31250 Bajina Bašta
Telefon +381 31 865 370
Faks +381 31 865 900
e-mail turizam@tara-bajinabasta.com
web www.tara-bajinabasta.com

Opština Bajina Bašta je opština u Zlatiborskom okrugu u Srbiji. Prostire se na površini od 673 km². Središte opštine je gradić Bajina Bašta.

bajina-basta-2Prirodne vrednosti kao i kulturno-istorijske osobenosti koje poseduje uža i šira okolina Bajine Bašte omogućavaju izgradnju snažnije turističke destinacije prepoznatljive na ovom prostoru Republke Srbije.

Tara-VidikovacNajizrazitije vrednosti ovog kraja u turističkom smislu su: planina Tara sa nacionalnim parkom, reka Drina sa kanjonom prema Višegradu i akumulacionim jezerima Perućac i Zaovine, kulturno-istorijski spomenici:Manastir Rača (XIII vek), crkva brvnara u Dubu (XVIII vek), Solotuški Grad (srednji vek), praistorijski lokaliteti i savremen spomen obeležja s bogatom turističkom infrastrukturom – hotelskim kompleksima u gradu i na Tari uz dobru saobraćajnu povezanost čine kompletnu turističku sliku Bajine Bašte.

U opštini Bajina Bašta organizuje se više manifestacije koji privlače dosta turista od kojih je najpoznatija Drinska regata koja je jedna od najvećih manifestacija u regionu a u sastavu ovog događaja je i veliki rok festival Most Fest. Sadašnji razvoj turizma pokazuje da je inostrani turizam malo zastupljen na račun domaćeg. Raznovrsnost ponude kojom raspolaže Bajina Bašta pružaju mogućnosti da se turistički kapaciteti koriste preko cele godine uz kombinaciju sezonskog, izletničkog, poslovno-kongresnog i sportskog turizma.

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije