EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Srbija na ljubljanskom bazaru

Na Gospodarskom rastavišču otvoren je danas 20. dobrotvoreni bazar, na kojem učestvuje 35 država, među kojima i Srbija, a na otvaranju je govorio predsednik države Borut Pahor.

ljubljanaČlanice udruženja Sila na desetini štandova na bazaru posetiocima nude karakteristične proizvode iz pojedinih država sa raznih kontinenata, raznovrstan kulturni program i igre na sreću.

Svi prihodi sa bazara idu u dobrtvorne svrhe, a u organizaciji učestvuju supruge ambasadora u Sloveniji i oko 250 drugih dobrovoljaca.

Ovogodišnji prihod bazara namenjen je osnovnoj školi Božidar Jakac iz Ljubljane, ljubljanskoj pedijatrijskoj klinici, ambulanti za pomoć licima bez zdravstvenog osiguranja, domu penzionera u Domžalama i nekim manjim projektima.

Udruženje Sila u Ljubljani je osnovano 1993. godine, sa ciljem podsticanja kulturne i obrazovne razmene i jačanja odnosa između zemalja članica. Prilikom osnivanja imalo je 40 članica, a danas gotovo 150.

Od zemalja u regionu na bazaru učestvuju jedino Srbija i Hrvatska.

Izvor:B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije