EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Kako da upoznate Beograd

Obiđite antički Singidunum, Dvorski kompleks ili Kalemegdan i provozajte se Tramvajem zvanim Beograd.

Foto: backkratze/flickr

U predstojećem vikendu su poslednji termini za ovogodišnje razgledanje Dvorskog kompleksa na Dedinju. Obilasci Kraljevog i Belog dvora organizovani su tako da se posetioci uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča upoznaju sa istorijom, umetnošću i kulturom u prijatnoj dvočasovnoj šetnji Dvorskim kompleksom.

Rezervacije za ovaj program su obavezne u Turističko informativnom centru u Knez Mihailovoj ili na tel: 3281-859 a ture su organizovane u subotu i nedelju u 2 termina : u 10:30 i 13:30. Polazak je sa Trga Nikole Pašića.

Šetnja kroz Beogradsku varoš i Beogradsku tvrđavu je svake subote i polazi se ispred Palate „Albanija“, u 11 sati srpski i 13 sati engleski. Traje 2 sata i za to vreme ćete šetati gradskim ulicama i uživati u priči o istoriji grada, arhitekturi i životu Beograđana. Kroz ovu turu upoznaćete uže jezgro grada i Beogradsku tvrđavu, kao i park Kalemegdan.

Takođe, zanimljiva je i šetnja kroz antički Singidunum, jer današnji Beograd počiva na ostacima nekada moćnog antičkog Singidunuma koji su sagradili Rimljani. Antičkih spomenika je malo, a oni koji nisu uništeni leže ispod modernog grada.

Na potezu od Trga Republike/ kod Spomenika Knezu Mihailu, odakle kreće ova šetnja, svake nedelje u 11 sati pa do Beogradske tvrđave i Kalemgdana, u trajanju od 2 sata upoznaćete se i sa ovim delom istorije Beograda.

A, ukoliko bude i lošeg vremena preporučujemo TRAMVAJ ZVANI BEOGRAD, razgledanje Beograda iz turističkog tramvaja. Polazak za ovo razgledanje je sa okretnice kod ZOO vrta, petkom od 19 do 20 na srpskom i od 20 do 21 na engleskom i subotom od 17 do 18 sati na srpskom i od 18 do 19 na engleskom. Program razgledanja je besplatan.

Sve detaljne informacije za ove i druge programe razgledanja zainteresovani mogu dobiti u Turističko informativnom centru TOB, u Knez Mihailovoj 6 / donji nivo, na telefon 3281-859 i na sajtu TOB (www.tob.rs).

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije