EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Vino pomaže u borbi protiv starenja kože i celulita

Vino sadrži korisne antioksidanse koji otklanjaju negativne utjecaje na kožu kojima smo svakodnevno izloženi.

Vino ne služi samo za dobro raspoloženje ili bolju krvnu sliku. Naučnici tvrde je vino odlično i protiv starenja, kao i da pomaže u borbi protiv celulita.

Protiv starenja posebno korisno deluje crveno vino. Ljudi koji ga piju redovno i u umerenim količinama, žive duže i otporniji su na niz različitih bolesti. Crveno vino sadrži korisne antioksidanse koji otklanjaju negativne uticaje kojima smo svakodnevno izloženi. Anitoksidansi polifenoli iz crvenog vina štite nas od slobodnih radikala koji loše utiču na našu kožu.

Vino se zbog toga sve više upotrebljava u kozmetičkim preparatima, jer čini kožu glatkom i zateže je. To je i razlog zašto je vino izvrsno i u borbi protiv celulita. Vino koži daje čvrstinu i hrani je, zbog čega je ona zdravija i otpornija.

Pritom ne morate kupovati skupa vina, jer je od vrste vina važnija količina šećera. Bolje je ako vino ima manje šećera, a trebalo bi izbegavati i penušava vina.

Opšte pravilo o količini drugačije je za žene i muškarce. Muškarcima je potrebno dva decilitra vina dnevno, a ženama jedan decilitar. Osim toga, uvek je bolje izabrati suvo vino koje vam neće priuštiti višak kalorija.

Izvor: Smedia.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije