EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Šipak podiže imunitet

Lekovita priroda – čaj od crvenog ploda šipurka je bogat vitaminom C, pa je nezamenljiv u lečenju prehlada. Za pripremu čaja beru se i latice u vreme cvetanja ove biljke.

Zbog bogatstva vitaminom C, koji se čak ni kuvanjem ne gubi, čaj od crvenog ploda šipurka nezamenljiv je u lečenju prehlada.

Ovaj simbol jeseni naročito se preporučuje u sezoni gripova i prehlada jer obnavlja energiju, otklanja umor i malaksalost, popravlja krvnu sliku i podiže imunitet. Poželjno je da se uzima za pročišćavanje krvi i čišćenje organizma od toksina.

Povoljno deluje i na organe za varenje, ali i na izlučivanje urina i to bez nadražaja bubrega. Čaj od šipurka sprečava stvaranje peska u bubrezima i mokraćnim kanalima, a koristi se i kod upalnih procesa bubrega i mokraćnih puteva.

Osim ploda, za pripremu čaja beru se i latice u vreme cvetanja ove biljke. Čaj od latica je delotvoran za krvarenja iz želuca, creva, pluća, ali i protiv hemoroida, proliva i grčeva u želucu.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije