EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Šetnja umanjuje želju za slatkišima

Kratka, brza šetnja ili 15-minutne vežbe tokom pauze na poslu, ne samo da podižu energiju i popravljaju raspoloženje, već mogu i da prepolove količinu pojedenih grickalica.

o@net / Flickr.com

Petnaestominutna šetnja može značajno da smanji potrebu da u stresnoj situaciji, naročito na poslu, utehu potražite u čokoladi, tvrdi istraživački tim britanskog Univerziteta iz Eksetera.

Vođa tima, profesor Edrijen Tejlor objašnjava rezulate ovog istraživanja: „Poznato je da nesvesna navika da na poslu konzumiramo različite visokokalorične grickalice i slatkiše, posebno čokoladu, s vremenom može postati toliko snažna da dovodi do prekomernog gojenja.

Osobe s tom lošom navikom često imaju osećaj da im čokolada ili druge grickalice podižu energiju, kao i da im pomažu da prebrode težak dan na radnom mestu, uhvate se ukoštac sa svakodnevnim stresom, pa i s dosadom. Zbog toga im je teško da se ovih grickalica odreknu ili smanje njihovo konzumiranje, čak i kada čvrsto reše kada zbog zdravlja drže dijetu.

Naše istraživanje je, međutim, pokazalo da kratka, brza šetnja ili petnaestominutne vežbe tokom uobičajene pauze na poslu, ne samo da podižu energiju i popravljaju raspoloženje, već mogu i da prepolove količinu pojedenih grickalica i drastično smanje žudnju za slatkišima.“

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije