EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Pisanjem umanjite svakodnevne frustracije

Suočavanje sa istinom na zdrav način zahteva da istresete problem iz sebe i sagledate ga sa svih strana, da biste imali slobodu da ga rešite bez pristrasnosti. A koji je bolji način da to uradite od pisanja dnevnika ili bloga?

Ako ne pronađete svoj ventil, nagomilani problemi mogu dovesti do emocionalne traume, zdravstvenih problema i pogoršanja odnosa sa bliskim osobama. Svi mi imamo naše male borbe, ali to ne bi trebalo da bude naš cilj. Naučite kako da stvari pustite da idu svojim tokom i na stranicama dnevnika izlijete šta vam je na duši.

Kada ono što osećate pokušate da objasnite sebi samoj na papiru ili ekranu, reči mogu da izgledaju kao stranci. Ali upravo je to razlog zašto to radite: kroz izražavanje shvatamo sebe i prihvatamo sopstvene sirove emocije, što može imati terapeutski uticaj. Evo nekoliko smernica kako da pisanje dnevnika učinite svojim najboljim prijateljem.

BUDITE REDOVNI: Neka pisanje dnevnika ili bloga postane svakodnevni ritual. Ne prekidajte rutinu. Redovno pisanje će vam pomoći da držite emocije pod kontrolom.

BUDITE ISKRENI: Nemojte da se suzdržavate. Ako ne možete da budete iskreni sa sobom, onda je sve teško. Brutalna iskrenost je jedini način.

BUDITE SIGURNI: Nemojte da dozvolite da neko drugi ima pristup vašoj intimi bez vaše dozvole. Čuvajte svoj dnevnik na mestu kom druge osobe nemaju pristup. Da biste biti slobodni u izražavanju u pisanoj formi, potrebno je da znate da drugi ne mogu da vam sude na osnovu napisanog. Podelite svoje misli samo ako imate poverenja u određenu osobu. Imati nekoga ko će razumeti vaše emocije je divan osećaj.

ISTINA JE ODGOVOR: Koristite vaš dnevnik kao samoisceljujući alat za lični razvoj, emocionalno zdravlje i fizičko blagostanje. Zapamtite, reči protkane iskrenošću će vas osloboditi negativne energije. Ne pokušavajte da gurate stvari pod tepih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije