EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Namirnice koje su prirodni antibiotici

Uključujući namirnice i bilje koje sadrži svojstva antibiotika u ishranu možete ojačati svoj imuni sistem i pomoći mu da se odbrani od zaraze.

Ovo ne znači da ne bi trebalo da uzimate antibiotike kad vam to odredi lekar ali upotreba ovih namirnica smanjiće potrebu za veštačkim antibioticima.

 

CRNI I BELI LUK

Bliski rođaci i oba sadrže antibakterijska svojstva, crni i beli luk se koriste za lečenje svega, od manjih bolesti do velikih bolesti i upala. Jedinjenja sumpora u crnom i belom luku su ključni elementi za antibiotička svojstva. U jednoj studiji, beli luk je testiran na miševima protiv infekcije stafilokokama. Rezultati su pokazali da je beli luk zaštitio miševe od zaraznih klica i smanjio jačinu upale.

MED

Korišćen je kao antibakterijski tretman mnogo pre nego što su razvijeni sintetički antibiotici, u kulturama širom sveta, za rane i bolesti. Med sadrži enzim koji oslobađa vodonik peroksid i sprečava rast pojedinih bakterija. Kineska medicina veruje da med čisti jetru od toksina i pomaže u lečenju čira na želucu.


KUPUS

Zajedno sa brokolijem, keljom, karfiolom i prokeljom, je dugo bio poznat po svojim isceliteljskim moćima. Jedan od razloga je njegova moću borbi protiv raka, a drugi razlog jeizuzetno bogatstvo vitaminom C. Sok od kupusa se preporučuje u lečenju stomačnih čireva. Pijte pola šolje soka svežeg kupusa dva do tri puta dnevno, između obroka tokom dve nedelje. Možete da dodate malo meda.

ZAČINI

Postoji mnogo začinskog bilja sa svojstvima antibiotika, tako da naveden začine možete da koristite na dnevnoj ili nedeljnoj bazi. Antibiotici među začinima su: majčina dušica, bosiljak, ruzmarin, origano, kim, karanfilić, lovorov list, čili paprika, majora, korijander, oraščić, morač, đumbir, anis, senf, peršun.

Izvor: vesti-online.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije