EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Najbolji načini da sagorite kalorije

Ukoliko je vađ problem višak kilogramima, evo nekoliko načina koji će vam pomoći da sagorite kalorije.

Samo deset minuta vežbanja u toku dana dovoljno je da na nedeljnom nivou sogorite oko 700 kalorija, poručuje Nikol Koaš, fitnes trener sajta “Dejli Spark”.

Nikol Koaš tvrdi da svako od nas može da izdvoji makar 10 minuta dnevno za vežbanje.

– Izgovora nema – poručuje ona i ističe da ova minutaža nije mala za fizičku aktivnost, mada može da vam se učini da jeste na prvi pogled. Pored toga, kaže, veoma je korisna. Računica je prosta, 10 minuuta dnevno, puta sedam, jednako je 70 minuta na nedeljnom nivou, što znači 700 kalorija manje.

Prema njenim rečima, čak i kada imate dan prepun obaveza, osećate se umorno i iscrpljeno, kratka fizička aktivnost od 10 minuta će vam razbistriti mozak i vratiti snagu. Ključ je u intenzitetu. Neka fizička aktivnost bude kratka, ali intenzivna. Evo nekoliko vežbi koje prema njenim rečima mogu da sagore 100, a možda i više kalorija u ovom periodu. Pritom, ovakvom vrstom vežbanja ojačaćete pluća, srce i oslobodićete se stresa.

1. Vožnja bicikla
2. Trčanje
3. Plivanje
4. Košarka
5. Spining
6. Preskakanje konopca
7. Trčanje u vodi
8. Vožnja rolera

Izvor: Blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije