EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Mediteranski način ishrane produžava život do 15 godina

Najnovija istraživanja su pokazala da mediteranska ishrana u kombinaciji sa vežbama, toliko može da poboljša kvalitet vašeg života da osobe koje se pridržavaju ovoga žive i do 15 godina duže.

Desetogodišnje istraživanje Univerziteta u Mastiktu obuhvatilo je 120.000 muškaraca i žena koji su bili starosti od 55 do 69 godina. Oni su konzumirali isključivo zdrave namirnice poput: maslinovog ulja, ribe, povrća, voća, oraha, žitarica… i jako malo mesa i alkohola.

Istraživanje je pokazalo da su žene koje su se na pomenuti način hranile živele i do 15 godina duže od onih koje se nisu „zdravo hranile“ a muškarcima je životni vek bio produžen i do osam godina.

Vremenom je istraživanje obuhvatilo i ispitivanje dodatnih programa, pa je ustanovljeno da ukoliko se ovakvom načinu ishrane pridoda i redovno vežbanje, učinak je potpun.

Izvor: Blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije