EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Lice odaje zdravstvene probleme

Neki znaci na vašem licu koje primećujete dok se gledate u ogledalu mogli bi da vas upozore na ozbiljnije poremećaje u organizmu. Zato je važno da ih pravilno pročitate.

tommerton2010 / Flickr.com

Predstavljamo vam nekoliko najčešćih signala koje vam telo šalje putem promena na licu.

– Tamni i obešeni podočnjaci uglavnom su nasledni, vezani za malokrvnost, ali ako primetite da su se iznenada uvećali, moguće je da imate neki problem sa bubrezima i povećanim nivoom toksina.

– Čelo je povezano sa sistemom za varenje, a onaj deo između obrva sa jetrom. Ako je lice prekriveno aknama, uzrok tome mogu biti prljava posteljina i koža, ali i to što jedete premasnu hranu. Hranite se umereno i pijte mnogo vode, a ako se problem nastavi onda proverite da li ste alergični na neku namirnicu koju svakodnevno imate na jelovniku. Istovremeno, učestale bolne bubuljice na bradi jasan su pokazatelj da bi trebalo da proverite hormone.

– Pojačana dlakavost u predelu lica možda ukazuje na neki endokrinološki poremećaj, recimo policistične jajnike.

– Proveravajte s vremena na vreme i boju jezika. Ako je upaljen, crven i pomalo vas pecka, možda šalje poruku da ste anemični. Bele mrlje kod pušača mogu da upozore na pretkancerozno stanje. Plavičast jezik često ukazuje na manjak kiseonika.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije