EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Lagan obrok

Godišnji odmor treba da bude oporavak za naše telo, nerve, ali i želudac. Kada sunce upeče, hrana treba da bude lagana, sa manje kalorija.

Godišnji odmor treba da bude oporavak za naše telo, nerve, ali i želudac. Kada sunce upeče, hrana treba da bude lagana, sa manje kalorija. „Za skijanje ponesite slaninu, a za kupanje voće“, kaže poslovica.

Na primer, jagode ili maline sa kiselim mlekom, malo zaslađenim, najbolje sa medom, mogu biti vrlo ukusan i lagan obrok. Kiselo mleko se lakše vari nego slatko, a bakterije mlečne kiseline podstiču naša creva na rad i omogućavaju bolje varenje. Na to treba naročito da obratite pažnju za vreme godišnjih odmora.

Takođe, izbegavajte ledena pića koja loše utiču na zdravlje, naročito kada ste zagrejani. Najbolje je piti vodu i voćne sokove, po mogućstvu domaće ili prirodno ceđene.

Izvor: Novosti.rs

 


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije