EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Kako deluje čaša vode pre jela?

Pijte više vode i bićete zdraviji, popijte čašu vode pre jela i ješćete manje – neki su od najčešćih saveta koji se mogu čuti o vodi. Iako se čine razumnima, ovi saveti donedavno nisu imali puno naučnih dokaza koji su ih podržavali.

Grupa naučnika na čelu s doktorkom Brendom Dejvi, s Virdžinija univerziteta provela je prvo nasumično kontrolisano testiranje, ispitujući vezu između ispijanja vode i mršavljenja.

Izveštaj o testiranju, koje je trajalo 12 nedelja, pokazuje da pijenje vode pre jela može znatno pomoći pri mršavljenju.

Na sastanku Američkog hemijskog društva u Bostonu prošle godine, dr Dejvi je otkrila rezultate jednogodišnje popratne studije koja to potvrđuje i proširuje. Inače, Američko hemijsko društvo je najveće naučno udruženje na svetu i globalni vođa u osiguravanju pristupa istraživanjima povezanim s hemijom, što spomenutom istraživanju daje dodatni kredibilitet.

Naučnici su podelili 48 neaktivnih Amerikanaca, između 55 i 75 godina, u dve grupe. Članovima prve grupe je rečeno da piju pola litre vode pre svakog od tri dnevna obroka. Drugima nije rečeno šta da piju. Rezultati pokazuju da su članovi prve grupe smršali.

Izvor: Vesti-online.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije