EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Kako da se izborite sa najčešćim saboterima dijete

Trudite se da budete disciplinovani, ali vam to ne uspeva uvek. Naučite kako da se izborite sa najčešćim preprekama za vreme dijete.

Nekoliko problema može da uništi sav vaš trud da se oslobodite viška kilograma.

Ne stižem da pojedem doručak pre posla, a tamo nemam drugi izbor osim peciva.
Rešenje: Pripremite doručak prethodne večeri, kako bi ujutro bio spreman da ga ponesete na posao. Možete da pojedete voće ili parče crnog hleba sa medom, a možete da ponesete i kesicu sa žitaricama koje ćete umešati u nemasni jogurt.

Navikla sam da pijem sokove umesto vode.
Rešenje: Sokove i druge napitke koji sadrže šećer trebalo bi da doživljavate kao desert . Zdravija varijanta su sokovi koje ćete sami napraviti od svežeg voća, nezaslađeni čaj ili limunada.

Ne mogu da se suzdržim kad namirišem picu!
Rešenje: Ako baš ne možete da izbegnete picu, ne morate! Poanta je u njenom sastavu ona sa slaninom ili šunkom je kaloričnija od one koja na sebi ima ili povrće, pa se zato odlučite za drugu varijantu.

Obično natrpam puno preliva na salatu.
Rešenje: Kada pojedete salatu sa prelivom od majoneza, to je isto kao da ste pojeli hamburger. Bolje je da pronađete način da vaša salata bude zdrava. Ako je obrok previše skroman i nije po vašem ukusu, slobodno možete da dodate malo maslinovog ulja, semenki suncokreta, ili seckanih papričica ako volite ljuto.

Posle laganog doručka, kasnije uvek ogladnim i pojedem prvo na šta naiđem!
Rešenje: Vaš doručak ne mora da bude u malim količinama. Slobodno možete da pojedete povrće i voće u obilnijim količinama. Ako kasnije u toku dana osetite glad, pojedite za užinu nešto što ste poneli sa sobom, kao što su bademi ili lešnici zahvaljujući kojima ćete lakše izdržati do večere.

Kada sam nervozna jedem slatkiše.
Rešenje: Slobodno možete da udovoljite svojoj želji za slatkim, ali nemojte da preterujete. Ako ste već pojeli nešto, a osećate da želite još, izađite u šetnju ili pozovite prijateljicu. To će vam skrenuti misli sa hrane i pomoći da shvatite kako prejedanje nije rešenje vašeg problema, već naprotiv, od njega ćete se samo osećati gore.

Izvor: Smedia.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije