EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Hrana uz koju smo fit

Niskoenergetska prehrana bogata proteinima (naročito proteinima poreklom iz mlečnih proizvoda), a sa niskim udelom ugljenih hidrata, ima važan pozitivni učinak na telesnu konstituciju, smanjujući masne naslage na stomaku, a povećavajući mišićnu masu.

Dobro je poznato da su masne naslage na stomaku naročito rizične za zdravlje kardiovaskularnog i metaboličkog sistema.

Istraživanje na gojaznim, ali zdravim ženama u menopauzi, u trajanju od 4 meseca, pratilo je učinak svakodnevnog treniranja i prehrane s različitim udelom proteina i ugljenih hidrata na telesnu masu i građu tela.

Dokazano je da je visokoproteinska prehrana, temeljena na mlečnim proteinima, povezana sa većom redukcijom ukupne telesne masti kao i masnih naslaga na stomaku, i većem dobijanju na mišićnoj masi, kao i značajnijem povećanju mišićne snage.

Vrlo je značajno naglasiti da se gubitak telesne mase na visokoproteinskom režimu prehrane, odnosio prvenstveno na gubitak masti. Isto tako, upravo je i povećanje mišićne mase, zabeleženo kod ispitanica, ključno za odražavanje metabolizma i prevenciju ponovnog debljanja.

Izvor: B92 (vitamini.hr)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije