EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Četiri jesenje navike zbog kojih se gojimo

Niže temperature ne donose samo osveženje već i opasnost od gomilanja kilograma.

Ako želite da pobedite u borbi protiv suvišnih kilograma prepoznajte četiri skrivene navike i naučite kako da ih se oslobodite.

TEŠKA HRANA
Svežije vreme svakako otvara apetit, a dolaskom jeseni dolazi nam i želja za hranom koju smo zbog vrućine izbegavali u širokim krugovima. Sarmica, pasulj, raznorazne ukusne pite i torte samo su mali deo bogate jesenje trpeze koji za trenutak može da nam doda nekoliko kilograma.

Rešenje: Nema razloga da ne uživate u ukusnoj, nešto kaloričnijoj jesenjoj kuhinji, ali kao i u svemu ostalom budite umereni. Smanjite porcije, a što se tiče deserata neka oni bude nešto lakši i sa manje šećera.

SMANJENA AKTIVNOST
Normalno je da smo za vreme leta puno aktivniji jer većinu vremena provodimo van kuće. Mnogi su suvo vreme iskoristili za šetnju, vožnju biciklom, trčanje ili vožnju rolera, a dolaskom prvih kiša takve aktivnosti se odlažu do daljnjeg što takođe moglo da dovede do debljanja.

Rešenje: Ne odlažite fizičke aktivnosti već ih preselite u zatvoreni prostor. Ako volite da vežbate u društvu, rekreaciju potražite u dvorani li fitnes centru i u raznovrsnoj paleti aktivnosti koje se sada nude na tržištu pronađite onu koja vam najviše odgovara.

HLADNIJE VREME = VEĆI APETIT
Ako ste pomislili da umišljate, znajte da je to zaista istina. Nije reč o PMS – u već o pravom pojačanom apetitu koji uz pad temperatura proporcionalno raste jer hrana je gorivo za organizam i na taj način ga zagreva.

Rešenje: Ne dozvolite da vam bude hladno. Oblačite se slojevito, poslepodne uz televizor upotrebite ćebe, a što se tiče hrane, kada osetite glad između obroka za dodatnu energiju posegnite za zdravim miksom za grickanje koji sadrži lešnike, bademe i slično koštunjavo voće.

ODEĆA PRIKRIVA NEDOSTATKE
Dokazano je da žene za vreme leta vode više brige o svome telu trudeći se da izgledaju najbolje što mogu. Ipak, dolaskom jeseni počinjemo da nosimo komotniju odeću koja prekriva sve nedostatke pa samim tim polako zanemarujemo celulit, naslage na stomaku i druge ženske probleme koji su nam letos išli na živce.

Rešenje: svako od nas kada se pogleda u ogledalo bez odeće uvek pronađe neki nedostatak. Ne čekajte iduću sezonu kupanja već krenite odmah na posao i malim, ali sigurnim koracima pokušajte da ostvarite zadati cilj.

Izvor: Smedia.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije