EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Zašto se ljubav pretvara u svađu

Nedovoljno sna, previše posla, premalo novca samo su neki od razloga koji dovedu, uvek, do istog ishoda – svađe u kući. Napravljeno ne istraživanje koje nam pokazuje zašto se svađamo a sve u cilju sprečavanja konflikta.

Foto: Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Razlozi mogu biti razni: od novca koji nekima „klizi kroz prste“do premale pomoći u kući. Ali poslednje istraživanje pokazuje da nema veze bez povišenih tenzija – prosečni par ulazi u sukob ili prepirku četiri puta nedeljno.

Više od pola, 2.000 ispitanika, zaključuje da je glavni uzrok stres – on stvara iskre i sukobe u situacijama u kojima ih normalno ne bi bilo. Previše rada također utiče na odnose roditelja i dece, što posle smanjuje produktivnost na poslu i smanjuje seksualnu želju partnera.

Prosečni par zapada u dve stresom izazvane svađe godišnje, a istraživanje sprovedeno u Britaniji pokazuje da su božićni praznici krizno vreme – preterano trošenje i nervoza priprema nejlepši porodični praznik često pretvaraju u noćnu moru.

Premda je sve ove raznolike uzroke teško svesti na zajednički imenilac, nema sumnje da većinu izaziva i povezuje stres, kao stalna opasnost izbijanja svađe.

Najčešći uzroci svađa:

1. posao
2. finansije i trošenje
3. nedovoljno sna
4. izgled
5. gužve u gradskom prevozu
6. ishrana i dete
7. deca
8. premala seksualna želja
9. situacija na poslu
10. nedovoljna pomoć u kući

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije