EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Zbog ljubavi postao beskućnik

Ukrajinske vlasti pronašle su i poslale kući 53-godišnjeg Amerikanca koji je doživeo ljubavni brodolom, ostao bez novca i postao lutalica.

Keri Dolego, bivši kandidat za guvernera Arizone na prošlogodišnjim izborima, došao je u Ukrajinu u nadi da će pronaći ljubav svog života i osnovati porodicu.

Slučaj nesrećno zaljubljenog Amerikanca, koga je policija pronašla kako u prilično zapuštenom stanju spava u blizini železničke stanice u zapadnoukrajinskom gradu Černivci, zaokupio je pažnju svetskih medija zbog svoje bizarnosti, ali je i ukazao na razmere „bračnog turizma“ u zemlji.

Dolego, razvedeni otac troje dece iz Kvin Krika u Arizoni, kazao je da namerava da se uskoro vrati u Ukrajinu i pronađe svoju „srodnu dušu“.

„Planiram da se vratim“, kazao je on, dodajući da su Ukrajinci „veoma srdačni, ljubazni i gostoprimljivi ljudi“.

U Ukrajinu je došao prošlog maja nakon što je prodao svu svoju imenovinu – kuću, automobil, kamion i motor.

„Došao sam sa idejom da se trajno nastanim, jer kad nešto naumim, idem do kraja“, objasnio je on. Nesuđeni guverner Arizone proveo je nekoliko meseci krstareći bivšom sovjetskom republikom u potrazi za „svojom Ukrajinkom“.

Kada je potrošio sav svoj novac, živeo je u parku u južnom gradu Simferopolju. Obreo se u gradu Černivce na granici sa Rumunijom, da bi se sreo sa izvesnom Julijom koju je upoznao preko Interneta i koja mu je obećala brak.

Julija se, međutim, nikada nije pojavila, a Dolega su našli železničari kako sedi na zemlji sa nekoliko kofera i laptopom i gleda u vozove.

Odveden je u bolnicu gde je izlečen od upale pluća, a sada se sprema za povratak u SAD.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije