EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Zbog gojaznog putnika stajao 7h u avionu

Jedan putnik morao je da stoji tokom sedmočasovnog leta pošto je pregojazan čovek do njega zauzeo i njegovo mesto.

Foto: myksrw/flickr

On nije mogao da sedi niti da se premesti jer je letelica bila krcata. Berkovic dodaje i da je stajanje bilo potencijalno opasno za njegovu bezbednost, jer nije mogao da koristi pojas prilikom uzletanja i sletanja.

„Zbog gabarita tog čoveka oba na sedištima su morala da budu podignuta, a telo mu je zauzelo i polovinu mog sedišta”, kazao je Berkovic za sajt elliott.org.

On krivi stjuardesu koja je radila na bordingu što je dozvolila putniku da uđe kad nije kupio dva sedišta.

US Airways se izvinio zbog zbog „žalosnog” incidenta i ponudio Berkovicu vaučer na 200 dolara. On, međutim, to ne smatra dovoljnim jer je kartu platio više od 800 dolara (let od Enkoridža do Filadelfije jedan je od najdužih letova u domaćem saobraćaju u SAD).

Koliko kilograma je previše?

 

Putnici na komercijalnim letovima u SAD nemaju zakonsko ograničenje kad je reč o težini, ali neke avio-kompanije poput Southwesta zahtevaju od onih koji ne mogu da stanu u jedno sedište da kupe dve karte. Kod njih postoji jasno pravilo: ako putnik ne može da spusti naslon, mora da plati za još jedno mesto, koliko god da ima kilograma.

Ta druga karta može kasnije da se refundira ukoliko let ne bude rasprodat.

Kultni filmski reditelj Kevin Smit uklonjen je sa jednog leta Southwest Airlinesa prošle godine jer nije mogao da se smesti u jedno sedište, iako je kupio dve karte. Kompanija mu se kasnije izvinila i stavila ga na drugi let.

Ista kompanija je učestvovala u sličnom incidentu kad je početkom ove godine zabranila ženi i njenoj majci pred 200 putnika da se ukrcaju na avion pod izgovorom da su „previše debele da lete” i da moraju da kupe po dve karte svaka.
Potom su ipak puštene na let uz izvinjenje, ali jedna od putnica je rekla da „nivo osetljivosti osoblja mora pod hitno da se promeni”.

Slična situacija desila se i sa druge strane Atlantika. Britanac Sendi Rasel putovao je iz Londona za Toronto da poseti tetku na samrti. On je udaljen sa londonskog Getvika jer je bio preglomazan za jedno seidšte a nije mogao da priušti još jednu kartu od 1.444 dolara.

Tetka mu je preminula dva dana kasnije.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije