EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Zbog prtljaga spavala 8 dana na aerodromu

Jedna Amerikanka provela je osam dana na aerodromu zbog incidenta oko prtljaga.

Aerodrom u San Francisku

Teri Vajsinger krenula je iz San Franciska u Ajdaho, sa željom da započne nov život, imajući kod sebe samo avionsku kartu, dve torbe i 30 dolara.
Međutim, kad je otišla na check in kod US Airwaysa, tražili su da doplati 60 dolara za prtljag.

Teri kaže da je pre pet godina, kad je poslednji put letela, usluga prtljaga bila besplatna. Pošto nije imala novca kod sebe upitala je da li može da plati po sletanju u Ajdaho, ali su je odbili. Čak je ponudila da jednu torbu ostavi na aerodromu, no osoblje je reklo da je to protivno pravilima bezbednosti.

„Počela sam da zovem sve koje sam znala”, kaže Vajsingerova, ali je na kraju morala da propusti let. „Pošto sam pretpostavila da ću ostati duže na aerodromu, pronašla sam mesto uz neke stepenice i zaspala”.

Sledećeg jutra rečeno joj je da mora da kupi novu kartu i ona je tako ostala danima na aerodromu; čak je dobila panični napad i morala je da se obrati doktorima. Kad je upitala policiju za pomoć, zamalo je nisu uhapsili kao skitnicu.

Terino osmodnevno tumaranje okončalo se pošto su članovi crkve na aerodromu skupili 210 dolara za novu kartu.

„Izvinili smo se gosp. Vajsinger na neugodnosti, ali nismo mogli da joj platimo za novu kartu jer je prethodnu kupila pod uslovima koji ne pokrivaju refundiranje. Svaki putnik, takođe, mora sam da se organizuje ako ne može da priušti dodatne troškove za prtljag”, rekao je predstavnik za štampu US Airwaysa.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije