EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Zabranili joj ulazak u zemlju zbog depresije

Jednoj Kanađanki zabranjen je ulazak u Ameriku ove nedelje zbog njene mentalne bolesti.

passport U.S.Elen Ričardson je isplanirala da ode do Njujorka a potom na desetodnevno krstarenje Amerikom međutim zvaničnici u Torontu su joj uskratili ovo zadovoljstvo.

Ona kaže da je bila užasnuta jer se mnogo radovala ovom putovanju. Kako sam kaže, čak je kupila svetleće lampice kako bi okitila svoju kabinu za Božić.

Američki zvaničnici su se pozvali na imigracioni zakon koji im dozvoljava da uskrate ulaz u zemlju, nekome sa mentalnim ili fizičkim poremećajima za koga smatraju da bi mogao da predstavlja pretnju sebi i okolini.

Nekako su saznali za njen boravak u mentalnoj instituciji usled kliničke depresije i pokušaj samoubistva 2001. godine zbog koga je ostala nepokretna od struka na dole.

Elen Ričardson, koja ne može da dobije povraćaj 6.000 dolara koliko je koštao ovaj odmor, je angažovala advokate da joj pomognu.

Izvor:B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije