EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Vijetnam: Različitost na svakom koraku

Vijetnam – toliko različitosti, prirodnih bogatstava, nasmejanih ljudi druge rase, vere i drugačijih običaja od zapadnjačkog sveta… Očekujete li da vidite i iskusite nešto sasvim drugačije od svega što poznajete i doživite još mnogo, mnogo više od toga – sve je to moguće u VIjetnamu.

70561746052b852ba8a09d581647502_orig

Vremenska je razlika između između nas i Vijetnama je pet sati, temperatura dostiže i do 38 stepeni Celzijusovih, jezik nije razumljiv, pa čak ni onaj takozvani „vijetnamski engleski“, njihovo je pismo Evropljanima nečitljivo, a neke njihove navike turistima su nezamislive. To je zemlja u kojoj se jede na ulicama, sa poda, pije se rakija s kobrom u flaši (tzv. zmijino vino), cipele se kupuju u prolazu, deca se u igralištima sa peskom igraju s malim iguanama, mrak pada već u 18 sati, a na ulicama se osim brijanja, možete podvrgnuti pravoj maloj „operaciji“ čupanja dlaka iz nosa ili ušiju!

141835321252b852bc81503088334002_v4 big

Međutim, Vijetnamci su itekako dobro turistički organizovani. Ta se zemlja pod krilaticom „Hidden charm“ reklamira kao turistička destinacija kojoj, čini se, takvi slogani i ne trebaju, s obzirom da je već postala prava turistička meka. I da hoćete, tamo skoro da ne možete a se izgubite. Naime, iako većina turista ne rezerviše svoj hotel do samog dolaska, to je normalno, jer u Vijetnamu turističkih kapaciteta ima dovoljno. U koji god deo Vijetnama turista stiže, bilo vozom ili autobusom kojim se najčešće putuje, dočeka ga neko iz hotela, jer su hotelski vlasnici umreženi i sa vozačima taksi motora koji su onde popularniji od taksi automobila, pa ponekad turiste umesto u određeni hotel koji žele, jednostavno odvezu u one s kojima imaju dogovor.

Ni ne čudi, zbog toga, da stranaca u Vijetnamu ima zasita mnogo, a potencijala za razvoj još više. Dok Vijetnam ne postane dosadan poput Antalije, to je definitivno destinacija koju će svako poželeti da poseti.

Izvor:B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije