EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Sent Moric – zimovanje sa ukusom

Sent Moric je broj jedan na listi zimskih centara sa dobrim razlogom: pejzaži oduzimaju dah, u ponudi su mnige aktivnosti i raskošno švajcarsko gostoprimstvo.

Foto: Webdevil666/Flickr

Ova nepobediva kombinacija, koju su turisti otkrili još 1864. godine, nastavlja da privlači na hiljade turista. Evo kako da isplanirate put do ovog raja na zemlji.

Šta videti i raditi?

Foto: iz4aks/Flickr

Skijanje

Ovo je glavni razlog zbog kojeg je Sent Moric postao tako poznato zimovalište Sa 400 km raspoloživih skijaških staza i Olimpijskom ski stazom ovo je jedno od najboljih mesta na svetu za ljubitelje ovog zimskog sporta.

Pešačenje 

Švajcarski Nacionalni park, koji se nalazi u Engadinskoj dolini je među najboljim u zemlji za pešačenje i planinarenje.

Biciklizam 

Pojedini hoteli iznajmljuju bicikle. Staza za biciklizam je dugačka i prolazi pored prelepih predela u kojima ćete uživati.

Foto: René (and then some)/Flickr

Jahanje 

Sent Moric ima odlične štale, a jahanje kroz alpske predele je jedinstven doživljaj.

Jedrenje 

25 jezera koja se ovde nalaze nude dovoljno mogućnosti za jedrenje.

Foto: Francesco Crippa/Flickr

Jedrenje na dasci

Silvaplana, u blizini Sent Morisa je centar jedrenja na dasci u Engadine dolini.

Alpinizam 

Pontresina, gde možete uzeti časove i iznajmiti opremu, je najbolje mesto za početnike u alpinizmu.

Kada posetiti Sent Moric?

Foto: aivo2010/Flickr

U proleće i jesen je tiho u Sent Moricu, jer većina posetilaca radije dolazi leti (od sredine juna do sredine oktobra) i zimi (od decembra do početka aprila).

Zima je vrhunac sezone, uz jasne, svetle, hladne dane, mnogo, mnogo finog praškastog snega, spektakularnog prirodnog ambijenta i tada se svi koncentrišu se na skijanje, klizanje i druge zimske sportove.

Leto je vreme za sport na otvorenom: pešačenje, biciklizam, planinarenje, jedrenje i još mnogo toga.

Ali može se još mnogo toga raditi u Sent Moricu tokom toplijih meseci: ima više koncerata, kulture i više zabavnih događaja.

Cene u St. Moricu

Foto: Fracesco Crippa/Flickr

Ovde je valuta švajcarskifranak i iako na mnogim mestima možete plaćati u evrima, kusur će vam biti vraćen u francima. Uprkos zastareloj reputaciju Švajcarske kao skupe destinacije, cene u Sent Moricu su zapravo umerene za kvalitetni evropski odmor, posebno kada se uzme u obzir kvalitet koji dobijate za taj novac

Razmislite o tome: ako obrok od € 10 obrok nije baš dobar, to je skupo, zato što ne dobijate najbolju vrednost za svoj novac. Ako je obrok od 30 € odličan, vredi svaki evro.

Top Deluks Hoteli 

Splendidove palate sa svim mogućim komforom i objekatima, vrhunska švajcarska usluga, a cene su od € 250 do € 600, pa naviše.

Srednje luksuzni hoteli

Nisu baš veliki poput vrhunskih hotela ali vam pružaju neverovatnu udobnost i najbolju uslugu: od € 200 do € 500. 

Jeftiniji hoteli

Udobni i pružaju sve pogodnosti, ali bez raskoši i visokih cena: od € 150 do € 250 .

Budžetski hoteli 

Želite jeftini smeštaj u lepom resortu? Da! Možda nisu luksuzni, ali odišu autentičnom Švajcarskom i to za 35 € po osobi.

Prevoz i ekskurzije

 

Sent Moric je odlično povezan vozovima sa celom Švajcarskom ali i sa Milanom i Minhenom.

Čuveni Glacier Express izlet vozom prolazi između Sent Morica i Zermata. Autobuske linije povezane su sa Hurom, Luganom i Pontresinom. Zaboravite automobile! 

Sistem švajcarskog putovanja obuhvata vozove, autobuse, brodove, trajekte i druga sredstva. Oni su svi povezani, odlično organizovan i svi idu na vreme, kao što možete očekivati.

Ekskurzije

Foto: Webdevil666/Flickr

Engadinska dolina St Moric se nalazi u širokoj, dugoj Engadinskoj dolini; proteže se od Bevera i Samedana u Sent Moricu, zatim prolazi kroz Champfer, Suvreta, Silvaplana i Sils do Maloja Pas; a od Punt Muragla kroz Pontresinu do Morteratš i Bernina Pas. Svaki grad u dolini ima posebnu lepotu i atraktivnost.

Silvaplana 

Netaknuto švajcarsko planinsko selo na obalama jezera Silvaplana, u blizini jezera Čampfer, samo 6 km jugozapadno od Sent Moric.

Pontresina 

Odličan skijaški centar, ali je takođe i mesto za ukrcavanje u Muotas Muragl žičaru koja vas vodi iz doline do visina od 2414 m, za spektakularan pogled.

Diavolezza 

Ovo mesto ima najlepše predele u regionu; do 2978 metara visokih alpskih vrhova stiže se drumom ili žičarom.

Švajcarski Nacionalni park 

Nacionalno prirodno blago otvoreno je od juna do oktobra.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije