EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Pogledajte najčudnije hotelske sobe na svetu

Ako vam je dosadilo da svakog jutra viđate isti pejzaž kada pogledate kroz prozor, vreme je da krenete na put i isprobate kakav je osećaj prespavati u nekoj od najčudnijih soba sveta. Možda će vam se svideti, a možda ćete ipak potvrditi onu izreku – „Moja kućica, moja slobodica“.

„Džambo-džet“, Švedska

Verovali ili ne, postoji avion u kome ne morate da spavate savijenih nogu i naslonjeni na sedište ispred vas. Reč je o džambo-džetu koji je preuređen u hostel i raspolaže različitim sobama, uključujući luksuzni apartman za mladence u kokpitu.

„Dasparkhotel“, Austrija

Ako ne patite od klaustrofobije i želite da uštedite novac, možete prenoćiti u hotelu koji odudara od konvencionalnog. Okrugle sobe zapravo su napravljene od nekadašnjih cevi za odvod.

„Magic Mountain Lodge“, Čile

Ušuškan u biološkom rezervatu Huilo Huilo, na Andima, ovaj hotel je pravi mali raj za ljubitelje prirode. Zahvaljujući sobama koje su izrađene isključivo od prirodnih materijala, osetićete se kao deo šume.

„Harbour Crane“, Holandija

Da li biste voleli da provedete noć u kranu? Ako je vaš odgovor da, sada tomožete i učiniti, rezervisanjem sobe za dvoje u kabini dizalice. Iako ne zvuči kao privlačna destinacija, verujte da ima i svoju dobru stranu, a to je fantastičan pogled.

„Hotel Kakslauttanen“, Finska

Arhitekte su došle do originalne ideje kako da naprave modernu verziju igloa. Rezultat su ove sobe koje su „ugrađene“ u zimski pejzaž. Sada možete posmatrati pahulje snega kroz stakleni plafon, a vreća za spavanje vam neće biti potrebna.

Izvor:Blic.rs

Komentari / 1

  • Slavica Miletić-Bkić

    I Španci i Finci neguju organsku arhitekturu i veoma je privlačna i atraktivna…U Španiji nisam bila ali u Finskoj jesam. Provela sam tamo 20 dana za vreme studija na EASA evropskom kongresu studenata arhitekture.To su predeli kojima se vraćate, poželite ih ponovo…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije