EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Ovo su najekstravagantniji odmori na svetu

Do ultimativnih prazničnih destinacija moguće je doći samo ukoliko imate nekoliko miliona dolara koji su vam apsolutni višak. Odnosno ako ste super bogati i slavni. Ove destinacije uključuju ultimativnu skijašku kolibu i privatno ostrvo na Karibima.

karibi

Ogromna plovna palata  – 725 hiljada dolara
Divovska jahta „RV Pegaso“ dolazi u paketu sa podmornicom koja prima pet osoba. Možete istraživati okean dok vam neko stalno puni čašu šampanjca. Tu je i komora za dekompresiju, tobogan, trambolina, teretana, džakuzi i heliodrom.

Ultimativni safari – 85 hiljada dolara 

Divlji svet Afrike je impresivan, ali je nekim osobama ipak dosadan. Zato je u Tanzaniji otvorena kuća „Singita Serengeti“ u kojoj životinje traže vas, umesto vi njih. Kuća se iznajmljuje samo na ekskluzivnoj osnovi, a pruža smeštaj za osam osoba u četiri apartmana. Nalazi se tačno na migracijskoj ruti divljih životinja. Singita znači “mesto čuda”, a svojim gostima pruža mogućnost da kroz prozor spavaće sobe gledaju porodicu slonova ili iz bazena posmatraju nosoroge.

Privatno rajsko ostrvo – 493 hiljade dolara 

Francuska porodica Koen kupila je ostrvo Kalivigni, u blizini obale Grenade, u čiji je razvoj investirala više od 160 miliona dolara. Ostrvo je tek poslednjih nekoliko godina dostupno za iznajmljivanje. Pruža smeštaj za 50 osoba, a na raspolaganju su im mramorna kupatila, persijski tepisi, egipatski pamuk i nameštaj koji je dizajnirao Oskar de la Renta. Svake večeri se prave italijanski, francuski i lokalni specijaliteti, a tu je i šest peščanih plaža. Možete dobiti i privatni bend i vatromet.

Blindirana koliba – 379 hiljada dolara 

„Chalet N“ je najskuplja koliba za iznajmljivanje na svetu. Nalazi se u austrijskim Alpima, na padinama Oberleha. Ovo je tek druga sezona ove kolibe, a gostima je na raspolaganju sve što požele. Posuđe je od titanijuma, dok se na jastuke ugraviraju vaši inicijali. Sauna je veća od teniskog igrališta, bazen pušta muziku pod vodom, koja menja boju prema vašem raspoloženju. Tu je i privatni vinski podrum, dok je skije proizveo Porše. Prozori su neprobojni. Kuća prima 24 osobe u 11 spavaćih soba, odnosno manje gostiju nego što ima zaposlenih.

Kralj u dvorcu – 3,6 miliona dolara 

Turneja palatama maharadža u indijskom Radžastanu uključuje tri noći u tri različita hotela. Možete zakupiti samo za sebe ili pozvati više od 120 prijatelja. Kako god odabrali, cena je ista. U nju je uključen doručak, dok se sve ostalo, poput privatnog aviona, dodatno naplaćuje. Turneja počinje u Jezerskoj palati u Udajputu, a zatim se ide u palatu „Umaid Bhawan“ u Džodpuru i na kraju, u palatu Rambah u Džaipuru.

Privatni mlazni avion – 971 hiljada dolara 

Zašto se mučiti sa aerodromima, kada možete u Australiju odleteti privatnim mlaznim avionom i povesti 30 prijatelja sa sobom. 20-dnevno putovanje počinje sa vama najbližeg aerodroma, a završava u Sidneju. Naravno, staje se gde god zaželite.

Ekološko odmarališta za milionere – 1,8 miliona dolara 

fijiOstrvo Laukala na Fidžiju je idealno ukoliko želite privatnost, a na raspolaganju vam je i smeštaj za 60 ili više vaših prijatelja, ukoliko koristite svih 25 vila. Ostrvo je u vlasništvu Red Bullovog magnata Ditriha Matešica i zasnovano je na samoodrživosti. Do njega se dolazi privatnim avionom, a ostrvo uzgaja sopstvenu stoku, voće, povrće i med. Čak flašira i svoju mineralnu vodu.

Izvor: B92 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije