EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

„Njujork nikad ne spava“ – običan mit

Da je Njujork grad koji „nikad ne spava“ je običan urbani mit, ukazuje jedna Internet analiza, kojom je utvrđeno da je po tome ovaj grad tek na 32. mestu u svetu, znatno iza Kaira, Montevidea, Bejruta, Malage i Saragose, koji su na toj listi zauzeli prvih pet mesta.

Foto: scriptingnews/flickr

Čak je gotovo svaka prestonica EU ispred Njujorka po tome koliko je živa noću – Brisel, za koji se obično misli da je uspavan, birokratski grad, je zauzeo 11. mesto, Lisabon je na 15. mestu, London na 17, Pariz na 18, a Rim na 27, prenosi Rojters.

Istraživanje je obavljeno na sajtu društvene mreže Badoo.com, na bazi analize 120 miliona čet seansi ljudi iz 180 zemalja. Pokazalo se da večernja aktivnost u Kairu dostiže vrhunac pred jedan sat posle ponoći, znatno kasnije nego u Njujorku, koji svoje 32. mesto deli sa Marsejom, Palermom i Montrealom.

Od deset prvoplasiranih gradova na ovoj listi, pet je u Španiji – osim pomenutih Malage i Saragose, tu su i Mardid, Barselona i Valensija, dok je na desetom mestu argentinska prestonica Buenos Aires.

Izvor: B92 (TANJUG)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije