EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Neobičan smeštaj u Beču – prazni lokali preuređeni u hotelske sobe

Novi koncept smeštaja u glavnom gradu Austrije pod nazivom „Urbanauts“, prazne gradske lokale pretvara u hotelske sobe.

Bečki trio arhitekata „Kohlmayr Lutter Knapp“ prvi je došao na ideju da prazan prostor u prizemljima zgrada iskoristi na novi neobičan način, tako što će lokale veličine 25 kvadratnih metara preurediti u hotelske sobe.

Nekoliko „Urbanauta“ u jednoj gradskoj četvrti čine jedan decentralizovan hotel, čije se usluge mogu dobiti u komšiluku. Na primer, mesto za doručak je kafeterija u komšiluku; prostor za velnes je hamam preko puta, a bar iza ćoška služi kao hotelski bar. Svi ovi lokaliteti i predlozi ucrtani su u plan, koji se nalazi u sobi. A hotelski lobi je čitav grad.

Prema tvrdnji arhitekata, ovakav koncept smeštaja pruža mogućnost autentičnog doživljaja urbanog prostora, sasvim odvojeno od standardnih turističkih ruta. Moderni turista iz sobe pravo izlazi na ulicu, a u cenu je uključen najam dva bicikla za sve vreme trajanja boravka.

Na leto 2011. godine otvoren je prvi bečki tzv. „Street Loft“ te vrste u 4. okrugu, a 2012. godine će biti otvoreno još nekoliko lokacija.

Izvor: ComPRess Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije