EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Najbolji mali hotel na Jadranu

Hotel Vestibul nekoliko je puta nagrađen, a uz vilu Dubrovnik jedini je hotel u Hrvatskoj koji se nalazi na prestižnoj listi Small luxury hotels of the world.

Prošle godine je Sunday Times ovaj hotel uvrstio među 100 najboljih hotela u Europi. Hotel Vestibul smešten dvadestak metara od Peristila u delu Dioklecijanove palate u kom su se nalazile carske odaje dobio je ime po vestibulu, okrugloj prostoriji sa kupolom pod kojom je nekad bilo predvorje carskog stana.

Nekoliko srednjovekovnih kuća na toj lokaciji je pre šest godina preuređeno u mali hotel sa sedam luksuznih soba. Interijer hotela koji je spoj elemenata baštine i savremenog dizajna rad je dveju arhitektkinja, Saše Bui i Katje Dešković. Hotel potencira individualni pristup gostu kojima to prija. Najbrojniji su Amerikanci, najviše iz Njujorka i hotel Vestibul uvek je pun zahvaljujući usmenom prenošenju utisaka zadovoljnih turista.

Uz Amerikance, najviše gostiju je iz Engleske i Australije, a odnedavno dolaze i Brazilci. Ono što ih posebno privlači i impresionira jest činjenica da u hotelu Vestibul zaista borave na lokaciji carskih odaja moćnog Dioklecijana.

Na listi Small luxury hotels nalazi se 500 malih hotela iz čitavog sveta. Vlasnik je Neno Nizić, a on je i vlasnik vile Dobrić, smeštene u istorijskom jezgru Splita, oko 200 metara zapadno od Vestibula. Ta vila sa svoje četiri sobe pridružena je hotelu Vestibul i u oba obekta zaposleno je 10 ljudi, a u sezoni još petoro. Na jedanaest soba na usluzi gostima je ukupno 15 zaposlenih što osigurava vrhunsku uslugu i individualni pristup.


Nizić kaže da nagrade nisu za njega iznenađenje, jer se potpuno posvetio tom projektu. “Od prvog dana, dok su se još radili građevinski radovi, vodio sam brigu o svakom detalju. Nakon svih ovih godina, konkretni rezultati su iza nas, prepoznati smo najprije u inostranstvu, a onda i kod nas i nagrade su samo šećer na kraju“, rekao je Neno Nizić.

Prosečna popunjenost na godišnjem nivou iznosi 65 posto, a u sezoni od aprila do kraja novembra hotel je pun. Prosečna cena noćenja s doručkom je 1.500 kuna, a u sezoni je taj raspon od 1.200 do 3.900 kuna. 

Polovinom novembra već vlada zatišje u hotelu, a jedan od razloga za to je i ukidanje direktnih letova za Split.

Pogedajte promo spot za ovaj hotel, tako verujemo da ćete se lakše odlučiti gde ćete letovati 2012.

Sorry, site not recognized

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije