EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Koliba stara 90 godina služi kao nova

Iako je sagrađena 1915. godine, na neverovatnoj nadmorskoj visini od preko 4.000 metara, koliba dalje služi prolaznicima kao odlično mesto za predah.

Koliba „Solvay“ smeštena je na nadmorskoj visini od 4.003 metra pa je to objekat koji se nalazi na najvišoj nadmorskoj visini u Švajcarkoj. Nalazi se 475 metara ispod vrha, a sme da se koristi samo u krajnjoj nuždi.

Naravno, zadržavanje u blizini kolibe nije zabranjeno, a predah i uživanje u pogledu koji se pruža sa te visine je preporučljiv, prenosi Dnevni avaz.

Možda najintrigantnija činjenica vezana uz neobičnu građevinu jeste kako je uopšte izgrađena na takvoj visini, s obzirom na to da je okružena samim strminama.

Koliba je podignuta 1915. godine, a građevinski materijal dopreman je uz pomoć životinja do visine od 3.260 metara. Do visine od 4.000 metara materijal su dopremali privremenom žičarom.

Izvor: Smedia.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije