EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Dubrovački svetionik među šest najlepših

Dubrovački Grebeni našao se na listi šest najlepših svetionika na svetu.

aldeka_/ Flickr.com

Britanski The Independent sastavio je listu najlepših svetionika na svetu, otvorenih za turistički smeštaj. Dubrovački Grebeni su se tako našli u društvu Sugarloaf Point-a u australijskom Novom Južnom Walesu, Corsewalla u škotskom Stranrareu, The Old Lighta u kanalu Bristol, norveškog svetionika Molja i Capo Spartiventa na Sardiniji.

Usamljeni deo hotela Dubrovnik Palace udaljen je 900 metara od obale i jedino se brodom može stići do njega. Ima četiri spavaće sobe, kuhinju i dve osunčane terase.

To je savršena kuća za sve putnike željne dobre zabave, naročito zato što postoji mogućnost za angažovanje sopstvenih batlera i kuvara. Ostatak ostrva je nenaseljen, a panoramski pogled na Jadran dovoljan je da vas obuzme u potpunosti.

Dnevno iznajmljivanje sedam spavaćih soba koliko ih ima u svetioniku izgrađenom 1872. godine košta 700 evra u periodu od juna do oktobra. Zimi je svetionik zbog bure i orkanskih talasa zatvoren za goste.

Izvor: B92 (24sata.hr)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije