EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Da li biste prenoćili ovde?

U dobrim hotelima najbolje sobe obično su na višim spratovima da bi gosti mogli da uživaju i u pogledu, ali u hotelu Sala Silvermine u Švedskoj gosti idu – pod zemlju.

Foto: Pappilabild, salasilvergruva.se

Jedan od najčudnijih hotela na svetu, Sala Silvermine nalazi se u Švedskoj, u starom rudniku srebra. Do soba koje se nalaze oko 155 metara ispod zemlje dolazi se nakon nekoliko sekundi vožnje liftom, a noćenje u apartmanu u „srcu Zemlje“ košta oko 440 evra.

Za taj novac, gosti mogu da uživaju u minimalističkom enterijeru, šampanjcu, srebrnom posuđu i potpunom miru, pošto mobilni telefoni ovde nemaju domet a komunikacija sa „spoljašnjim svetom“ moguća je samo preko interkoma…

Foto: Pappilabild, salasilvergruva.se

Prilikom rezervacije, gosti se upozoravaju da ponesu toplu odeću, jer temperatura može da se spusti i na dva stepena, mada u hotelu kažu da su sobe u nekoj vrsti „toplotnog džepa“, pa je u njima obično prijatnih 18 stepeni.

Foto: Pappilabild, salasilvergruva.se

„Naš hotel je verovatno jedan od najneobičnijih na svetu, a sobe su osvetljene velikim lusterima i svećama, pa zbog tragova metala u zidovima sve ima neobičan srebrnkasti odsjaj“, kaže Sofi Anderson, direktor marketinga Sala Silvermine hotela, dodajući da imaju puno gostiju, pa su noćenja tokom vikenda rezervisana i nekoliko meseci unapred, prenosi „Dejli mejl“.

Izvor: Mondo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije