EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Borovec – najveći ski centar Bugarske

Borovec je pravo mesto za zimu punu uzbuđenja i nezaboravan odmor i već duže vreme privlači skijašku elitu iz celog sveta.

Pod snegom od novembra do maja

Borovec se nalazi 73 kilometara od Sofije i 473 kilometara od Beograda. Smešten je na severnim padinama planine Rila, u podnožju najvišeg vrha na Balkanu, Mousala (2.925 metara). Pokriven je bujnom borovom šumom a prostire se na nadmorskoj visini od 1.350 metara. Mesto koje je i danju i noću urbano i puno života. Ovde možete da uživate i u noćnom skijanju, brojnim tavernama i barovima, preporučuju Moja putovanja.

Poseduje vrhunsku mrežu skijaških staza za sve kategorije skijaša, a naročito je pogodan za alpske discipline. Borovec je dva puta bio domaćin Svetskog Kupa u alpskom skijanju. Ukupna dužina staza iznosi 40 kilometara. Instaliran je sistem od devet žičara i to: jedna četvorosedna, jedna jednosedna i šest vučnih žičara sa ukupnom propusnom moći od 8.150 skijaša na sat. Najviši skijaški vrh je na 2.560 metara.

Borovec je prekriven snegom od novembra do maja zahvaljujući mikroklimi (srednja januarska temperatura je – 4.6 stepeni Celzijusa). Pre sedam godina u Borovecu je napravljena nova staza Musalenska, duga 12 kilometara, kao i dva četvoroseda sa kapacitetom od 2.400 skijaša na sat.

Sorry, site not recognized

Izvor: vesti-online.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije