EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Umesto pasošem, prešao granicu iPad-om

Kanađanin Martin Rejš tvrdi da je ušao u SAD tako što je cariniku na granici pokazao na mobilnom ajpedu kopiju svog pasoša koji je zaboravio da ponese.

Martin Rejš (Foto: Beta

Ovaj 33-godišnji Kanađanin izjavio je da ga je američki pogranični policajac pustio da uđe u SAD iz Kvebeka, nakon što mu je pokazao skeniranu kopiju svoje putne isprave na Apple-ovom tabletu.

Rejš se nalazio na pola sata od američke granice kada je shvatio da nije poneo pasoš. „Pomislio sam da moram barem da probam sa iPad-om“, kazao je on.

Policajcu na granici je rekao da ide u Vermont da odnese božićne poklone deci svojih prijatelja.

„Pomalo iznerviran, policajac je uzeo iPad i nestao punih pet minuta koje su mi se učinile kao večnost. Kada se vratio, napravio je dugu pauzu, a zatim mi je poželeo srećan Božić i pustio me je preko granice“, ispričao je Rejš, koji je pasoš skenirao pre nekoliko godina u slučaju da mu bude ukraden ili da ga izgubi na putovanju.

Zaboravni Kanađanin, koji se istog dana vratio u domovinu, obećao je da mu se ovako nešto više nikada neće desiti, ali se ipak nada da će elektronska identifikacija jednog dana postati realnost.

Izvor: B92 (TANJUG)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije