EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

U Pekingu grade zgradu visoku 500 metara

U Pekingu je danas počela izgradnja najviše kule u gradu visoke 500 metara koja će imati oblik vaze, saopštila je grupa CITIC vlasnik budućeg gradskog simbola.

China World Trade Center, Foto: wikipedia.org

To je najnovija građevinski poduhvat u poplavi ambicioznih građevinskih projekata u glavnom gradu Kine, koji sa drugim gradovima u zemlji željnih originalnih rešenja privlači svetske aritekte spremne da pomeraju dizajnerske granice.

Ceremonija polaganja kamena temeljca za visoku kulu China Zun, nazvanu po tradicionalnom kineskom brodu za prevoz vina, održana je juče.

U zgradi će biti kancelarije firme, ali i vidikovac za turiste. Zgrada od metala i stakla imaće ugrađene najnovije tehnologije za štednju energije.

Kula će se nalaziti pored trenutno najviše zgrade u gradu, China World Trade Center Kule 3 od 330 metara visine.

To će biti najnovija arhitektonska atrakcija u Pekingu pored ultra moderne zgrade opere od titanijuma i stakla i olimpijskog stadiona „Ptičije gnezdo“.

Uz njih, dah zaustavlja i delo holandskog arhitekte Rema Kulhasa sa nakrivljenom kulom Centralne kineske televizije, koju ocenjuju kao jedno od najizazovnijih arhitektonskih poduhvata ikada pokušanih.

Izvor: B92 (TANJUG) 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije