EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Poklon ili prokletstvo: Žena koja ne zaboravlja

Da li je moć super memorije poklon ili prokletstvo? Džil Prajs (42) iz Amerike zna odgovor. Ona pamti svaki događaj iz svog života!

Medicinski fenomen: Džil Prajs

Ova žena iz Kalifornije bukvalno pamti sve što joj se dogodilo od njene 12. godine, ali i sve što je videla na televiziji, kao i velike svetske događaje. Samo joj kažite jedan datum , recimo od pre 10 godina, i ona će vam reći koji je to dan u nedelji bio i sve što se desilo tog dana!

Neverovatno, zar ne?

Možda na prvi pogled izgleda kao veliki poklon, ali da li je tako? Ima nekih stvari koje svi želimo što pre da zaboravimo, ali Džil ne može.

Pre skoro osam godina, ona je prvi put zatražila pomoć od stručnjaka za pamćenje sa Univerziteta u Kaliforniji. Od tada tim predvođen doktorom Džejmsom Mek Gaughom proučava njenu jedinstvenu memoriju, pokušavajući da shvati kako njen mozak funkcioniše. Iako su u početku bili skeptični, posle testiranja bili su zapanjeni njenim pamćenjem.

– Film koji nikada ne prestaje. Mi sada sedimo i razgovaramo, a ja u glavi mogu da vidim slike iz decembra 1982. godine, na primer, bio je petak i moj prvi radni dan – opisuje Prajs svoje sećanje.

Nažalost, to nisu jedine činjenice kojih se Džil seća. Ona dobro pamti i sve bolne uspomene. Izreka „vreme leči sve“ u njenom slučaju ne važi.

Sorry, site not recognized

Izvor: vesti-online.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije