EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Otvoren restoran u starom avionu

„Daglas DC6“, avion koji je davno izašao iz upotrebe, ponovo privlači pažnju putnicima koji se nađu na aerodromu u Koventriju u Velikoj Britaniji. Ugostiteljski objekat napravljen od njega ima kapacitet od 40 gostiju i na meniju odreske sa nazivima tipova aviona.

Brza uslužnost, ukusna hrana i prijatno osoblje često nisu sigurna formula za uspeh nekog restorana. Ugostitelji širom sveta se trude da pažnju posetilaca privuku zanimljivostima poput dekoracije i interesantnog ponašanja zaposlenih, mada su se neki dosetili i da od prevoznih sredstava naprave restoran.

Autobusi i vagoni su davno iskorišćeni u ugostiteljske svrhe, ali avion od kog je napravljen restoran je retka atrakcija, koja je od nedavno otvorena za gladne putnike na aerodromu u Koventriju u Velikoj Britaniji.

Restoran koji je smešten u avionu „Daglas DC6″ (Douglas DC6) originalna je ideja 35-godišnjeg Tonija Kaunsa. Zajedno sa Majkom Kolinsom, koji je čak i leteo tim avionom, napravio je ovaj zanimljivi ugostiteljski objekat, u kom se posetioci mogu osetiti kao da su zaista na nekom letu.

Na meniju su raznovrsni specijaliteti i pića, dok su odresci dobili naziv po tipovima aviona.

Avion-restoran sadrži i koktel bar

Restoran je otvoren pre dve nedelje i ima kapacitet za 40 gostiju. Posetiocima je omogućeno i da zavire u pilotsku kabinu, a konobare mogu pozvati jednostavnim pritiskom na dugme, baš kao da zovu stjuardese.

Nakon što su se pojavile savremenije letelice pa je ovaj avion neminovno morao da izađe iz upotrebe, on, ipak, na ovaj način nastavlja da „živi“ na aerodromu u Koventriju.

Ta činjenica obradovala je i penzionisanog pilota Ejmona Vilijamsa, koji je njime upravljao.

„Ideja je odlična. Došao sam čim je Toni otvorio restoran. Ovo mi je najdraži od svih aviona kojim sam leteo“, rekao je Vilijams.

Restoran ima kapacitet za 40 gostiju

Toni Kauns je proveo dve godine radeći u Rumuniji pre nego što se vratio u Englesku i otvorio ovaj restoran, preneo je Dejli Mejl (Daily Mail).

Izvor: RTS

Komentari / 1

  • Maja

    Fantasticna ideja!!! Mozda treba iskoristiti i onaj stari JAT-ov avion na Beogradskom aerodromu za isto….
    Bolje nego da rdja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije