EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Kraljica izdaje sobe Bakingemske palate

Kraljica je spremna da zaradi novac u vreme Olimpijskih igara iznajmljujući apartmane kraljevske palate za zaradu od više hiljada evra dnevno.

Bakingemska palata, Foto: CharNewcom/Flickr

Osamdesetpetogodišnja kraljica je lično odobrila planove za palatu Sent Džejms u Londonu u kojoj se nalazi rezidencija Princa Čarlsa, Princeze Ane i Beatrise.

Iako je često otvorena za visoko društvo palata nije otvorena za javnost i ovaj kraljičin potez će prekinuti kraljevski protokol i pravila starih više od 500 godina.

 

Kraljica Elizabeta II, Foto: Michael Gwyther- Jones/Flickr

Privatne kompanije će moći da biraju između Sobe prestola, Sobe sa tapiserijama u kojij se nalazi kamin Tjudorovih i Sobe kraljice Ane za nekih 30 000 funti dnevno.

“Svima je jasno da smo zategli kaiš u poslednje vreme a ovo je zanimljiv način da obogatimo fond”, rekao je portparol Bakingemske palate.

“Zarađeni novac će poslužuti za dopunu kraljevskog budžeta i biće potrošen na održavanje kraljevske rezidencije.“

Kažu da je potražnja za apartmanima velika i da je preostalo samo malo mesta.

Zamak u Lidsu, Foto: gailf548/Flickr

Za one koji ne dodju do Bakingemske palate tu je i palata van Londona (Country castle):

Zamak u Lidsu je na raspolaganju za 1 milion funti, sa (R 8 crore), zajedno sa kanalom, 40 spavaćih soba,  heliodromom, golf terenom, osobljem i zastavom dizajniranom po želji.

Izvor: B92

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije