EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Gde odlazi vaš prtljag?

Veliko je olakšanje kada nakon dugog leta ugledate svoju torbu na pokretnoj traci.

Kuda ide vaš prtljag? Foto: buba69/Flickr

Sigurno ste se nekad zapitali koji put prevali partljag od trenutka kada ga ostavite prilikom čekiranja. Ova misterija je rešena kada je jedna avio-kompanija odlučila da postavi skrivene kamere na kofere kako bi pokazali šta se dešava “iza scene”.

Zabeležen je trenutak pre poletanja, dva sata leta od Atlante do Njujorka i dopremanje torbe nakon sletanja. Promotivni snimci su postavljeni na YouTube 22. decembra i do sada ih je videlo preko 80.000 ljudi. Nakon polaska od pulta za čekiranje i prolaska kroz gumene trake, pokretna traka ih odvozi u skladište gde se skeniraju. Ovde fotografisanje nije dozvoljeno.

Sorry, site not recognized

Rendgenskim zracima, ali i ručno se proveravaju na drogu, oružje i eksploziv. Zatim ih prikupljaju radnici u fluoroscentnim jaknama koji ih slažu u kolica kojima se odvoze do aviona i pakuju u deo za prtljag. Dva sata kasnije se iznose na isti način i slažu na pokrentnu traku gde putnici nestrpljivo čekaju da izađu ispod crnih gumenih traka.

“Sada konačno znam kroz koliko ruku prođe moja torba”, napisao je jedan od posetilaca YouTube sajta.

S druge strane ima i onih koji veruju da su radnici znali da ih snimaju i da su zato pažljivo rukovali prtljagom.

“Izostavljen je onaj deo kada bacaju torbe plomivši nekoliko stvari unutra, otvaraju ih i zatim ostavljaju na pola otvorene”, dodali su posetioci.

Izvor: B92

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije