EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Čudo prirode: Mramorna katedrala u Čileu

Mramorna katedrala u Čileu je pravo čudo prirode i predstavlja jednu od najlepših mreža pećina na svetu. Nalazi se u jezeru General Carrera u Patagoniji.

Vode jezera hiljadama godina oblikovale su mramorne stene koje danas izgledaju veličanstveno. Svakoga ko uđe u te pećine očara igra svetlosti, različite nijanse boja, od bele do tamnoplave, zavisno od vremenskih uslova i godišnjih doba.

Predivne fotografije pećine načinila je američka fotografkinja Linde Waidehofer (67), koja tvrdi da su jezero i pećine magični.

Ona već godinama svoje studente, koji uče o fotografiji, dovodi na jezero General Carrera.

„Od 2003. godine do danas mnoge studente sam vodila u pećine gde sam ih podučavala o svetlu. Iskustvo je uvek drugačije, jer se i svetlost i nivo vode uvek mijenjaju“, rekla je Waidehofer za „Daily Mail“.

Dodala je da predivne pećine moraju da budu zaštićene.

„Ja sam se zaljubila u jezero i Mramornu katedralu. Čak sam kupila zemljište u blizini i sagradila kuću. To je najlepše mjesto na svetu“, istakla je.

Izvor: Vesti-online.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije