EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Čipovi u hotelskim peškirima

Sve bliže je dan kada će lanci hotela na svoje peškire početi da kače novi izum – minijaturne čipove koji detektuju „odlutale“ stvari.

Jedna kompanija je već naručila peškire sa zujalicama, jer ih je do sada nabavka novih koštala bogatstvo. Bilo da se radi o želji gostiju da sa sobom ponesu neku uspomenu ili težnji da uštede novac, svi hoteli imaju isti problem – krađu peškira.

Elektronski gedžet ugrađen u sam materijal će uz pomoć identifikacije radio frekvencijom moći da detektuje gde se nalaze peškiri, bade mantili i posteljina.

Ova vrsta tehnologije već se koristi u različitim industrijama, uglavnom u magacinima da bi se pratilo gde se određena roba nalazi u datom trenutku.

Hoteli su procenili da oko 20 odsto zaliha nestane. Jedan ugrađeni čip košta samo dolar više nego peškir ili bade mantil bez njega.

Izvor: Blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije